Bílky vyšlehejte s polovinou cukru na sníh. Změklé máslo utřete se zbylým cukrem do pěny. Postupně do ní vmíchejte žloutky a po částech sníh z bílků. Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto si nalijte do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečte při 180°C asi 45 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Želatinu rozmíchejte v 1/2 hrnku studené vody a nechte nabobtnat. Ostružinový džem zahřejte k bodu varu a rozmíchejte v něm nabobtnalou želatinu. Vmíchejte jogurt, moučkový cukr, griotku a polovinu nakrájených ostružin. Vychladlý korpus vyjměte z formy, vodorovně prokrojte a slepte rybízovým džemem. Vraťte ho do formy a zalijte jogurtovým krémem. Nechte alespoň 2 hodiny v chladu ztuhnout. Smetanu vyšlehejte na pevnou šlehačku a celý povrch dortu jí potřete. Ozdobte ho zbylou šlehačkou i celými ostružinami a nakonec posypejte najemno nasekanými pistáciovými oříšky. Nakrájejte na řezy a podávejte.