Staňte se našimi fanoušky na:

Osvěžující řezy s ovocem vitacit

Autor receptu: Lenny (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Používám klasický hrnek(asi 250 ml). Nejdříve žloutky a cukr ušleháme za stálého přilévání oleje,vmícháme mouku s práškem do pečiva,vlažnou vodu,přesáté kakao a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo použijeme pečící papír a upečeme v dobře vyhřáté troubě na 190 stupňů. Mezitím si uděláme krém: 250 g másla utřu s 1 hrnkem cukru moučka,přidám 500 g tvarohu a 2 lžíce rumu,vše důkladně vyšlehám a dám do ledničky na chvíli ztuhnout. Vychládlou buchtu pak natřeme tvarohovým krémem a poklademe ovocem(jahody,kiwi,banán,broskve atd.),jak kdo má rád. Pak si uděláme želatinu z: 750 ml vody,1 hrnek cukru krupice,2 pudinky,1 vitacit(nebo tang),vše uvaříme jako pudink a za stálého míchání trochu vychladíme,ale ještě teplé nalijeme na buchtu. Hotovou buchtu dáme do lednice důkladně vychladit a krájíme na řezy až vychlazené,je to osvěžující zákusek hlavně v létě a jen se po něm zapráší. Nepsala jsem jaké příchutě pudinku a vitacitu,záleží na každém jakou má rád příchuť a jakou chce mít barvu želatiny,na žlutou-citrónový vitacit+2 vanilkové pudinky,na červenou-malinový vitacit nebo pomerančový a 2 jahodové pudinky,dle fantazie. V létě používám čerstvé ovoce a v zimě kompotované. DOBROU CHUŤ PŘEJI!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. dubna 2015
1+++ Odpovědět
Polda |11. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Lenny |11. dubna 2015
začínají se objevovat jahody,tak už se mi sbíhají sliny až jej udělám Odpovědět
-3 |1. řijna 2013
vyzkoušeno Odpovědět
ladunka |14. září 2013
1+ vitacit je dobrá věc Odpovědět
pes |9. září 2013
dávám +1 Odpovědět
pes |26. srpna 2013
to mám rád Odpovědět
q |20. srpna 2013
parádní Odpovědět
pecenicko |19. srpna 2013
dobrota :-) Odpovědět
E- |18. srpna 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!