Do mísy oddělíme jogurt, majonézu, nasekanou cibuli, kůru z citrónu, jen vrchní žlutou část, šťávu z poloviny citrónu, pepř, trošinku cukru. Našleháme metličkou. Vložíme drcenou tresku a řádně rozmícháme. Celer slijeme přes síto a přidáme do mísy. Treska je slaná, možná nebude třeba přisolovat. Nakonec nastrouháme velké dobré jablko a přidáme k ostatnímu. Ochutnejte a eventuálně dochuťte citrónem, Aromatem atd. Alespoň dvě hodiny by mělo propojovat chutě v ledničce. Servírujeme ve skleněné mističce a krásně ozdobíme, aby si užily i oči. Fantazii se meze nekladou, každopádně zelená petrželka a kroužky cibule by neměly chybět. Může se zapíchnout i čtvrt kolečka citrónu, pohodit rukola, doladit kapií a kouskem jablíčka. Dobrou chuť. Obměna: Místo jablka lze použít Surimi tyčinky, a vznikne salát á la krab. Naše kuchyně už dávno není jen vepřové se zelím a knedlíkem, ale zkoušíme všechny různá jídla, zejména podle toho, co máme doma nebo co nám někde chutnalo. Takže hrdě píši česká kuchyně, neboť recepty vymýšlím v mé české kuchyni.