Staňte se našimi fanoušky na:

Ouška

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Rozpis na asi 40 kousků: 5 vajec, 300g cukru krupice, 150g hladké mouky Karamelový krém: 250g másla, 1 kondenzované karamelové mléko Salko Čokoládová poleva: 100g čokolády, 20g másla Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Pak lehce vařečkou vmícháme mouku. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na plech pokládáme lžičkou a tvoříme placičky o průměru cca 3 cm. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10-15 minut. Upečené placičky vyndáme a ještě horké je na jedné straně zmáčkneme a vytvoříme tak ouška (musíme pracovat rychle,protože chladnoucí těsto už tvar neudrží). Vyšleháme máslo a po částech zašleháváme karamelové Salko. Okraje vychladlých oušek namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout. Nakonec naplníme krémem. Poznámka: Na krém můžeme použít i normální kondenz.mléko Salko, ale pak ho musíme v plechovce 2 hodiny vařit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

liza |7. ledna 2013
krásné foto, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!