Staňte se našimi fanoušky na:

Ouška ořechová

Autor receptu: Peťa:-) (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zpracujeme těsto, rozdělíme ho na díly a v mikrotenovém sáčku se nechá v chladničce odpočinout. tence se vyválí přes mikrotenovou folii, vykrajují se velká kolečka, které se plní nádivkou, přeloží, okraje stisknou k sobě, skládají na plech s pečicím papírem a pekou do růžova při cca 170 °C. Po upečení se horké obalují v moučkovém cukru s vanilínovým cukrem. Z jedné dávky je 2 a 1/2 plechu. Nádivka: 10 dkg mletých ořechů, 10 dkg cukru moučka, 1 celé vejce, 1 žloutek, 2 kávové lžičky rumu. Pokud je nádivka řídká, přidají se ořechy. Nádivka vystačí na 1 a 1/2 dávky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vladimíra |2. února 2020
moc dobré Odpovědět
piškot |30. září 2014
jo 1+ Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Proxi |12. ledna 2014
Dělám také, ale s marmeládou :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!