Vývar: vepřové koleno, 200 g kořenové zeleniny, 4 stroužky česneku, 4 kuličky nového koření, majoránka, 1 cibule, pepř, sůl, 1,5 l vody Strouhání: vejce, 120 g hrubé mouky Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a uvaříme do měkka (v tlakovém 1,5 h, v normálním až 3 h). Po uvedeném čase přecedíme, zeleninu vidličkou namačkáme a vrátíme do vývaru. Část masa nakrájíme na malé kousky a dáme také do vývaru. Z mouky a vejce zpracujeme tuhé těsto, nastrouháme ho na hrubém struhadle, dáme do vývaru a povaříme. Pokud polévku nechcete mastnou, nechte ji zchladnout a seshora posbírejte ztuhlý tuk. Poznámka: Nu a co se zbylým kolenem? Sníme teplé, jako ovárek s hořčicí a chlebem nebo ho opatrně načesnekujeme a zapečeme v troubě... nu a potom můžeme minimálně týden držet dietu.