Staňte se našimi fanoušky na:

Ovarové houby - recept mé snachy

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hříbečky očistíte (žampiony samozřejmě oloupete, může být i hlíva), ty větší překrojíte, omyjete a vložíte do vařícího vývaru. Vařte přesně 25 minut. Uvařené vyndejte na talíř, přelijte horkým máslem a podávejte se strouhaným křenem, nebo s hořčicí a s tmavým pečivem nebo topinkami. Vývar je možné použít jako bujón se syrovým žloutkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |30. května 2014
z té hlívy to zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!