Nejdříve si ovesné vločky opražte dozlatova bez tuku, pak všechny sypké ingredience - mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, opražené vločky a prášek do pečiva smíchejte a do této směsi vlijte rozehřáté máslo v mléce. Konzistence by měla být spíše polořídká, 2/3 těsta nalijte do formy a zbylou část si smíchejte s 3 - 5 lžícemi jahodového džemu, toto těsto bude o něco řidší. Pak si 1 vaničku tvarohu smíchejte s vrchovatou lžící práškového cukru a trochou rumu nebo rumové příchuti. Takto vzniklou směs rozetřete na nalité spodní těsto, připravenou zbylou 1/3 těsta - jahodového nalijte na tvaroh. Poházejte rozkrájenými čerstvými jahodami a pokapejte džemem, posypte vločkami smíchanými s trochou práškového cukru a másla nebo klasickou drobenkou. Drobenka: hrubá mouka 5 lžic, cukr moučka 2 lžíce a cca lžíce nerozpuštěného másla Pečte při 190°C cca 45 minut do zlatova. Pokud budete mít širší formu, pak pečení bude kratší.