Na 4 porce 600g ovocné zmrzliny, 8 hroznů mraženého rybízu, 4 snítky máty Pěna: 1 vejce, 250ml suchého bílého vína , 125 ml vody, 1lžíce jemného cukru krupice, 1/2 lžičky škrobové moučky Zmrzlinu nakrájíme na plátky, které rozdělíme do pohárů nebo na dezertní talířky a vložíme zpátky do mrazničky. Vejce rozklepneme a oddělíme bílek, ze kterého ušleháme tuhý sníh. Do kastrolku vlijeme víno, vodu a přisypeme cukr. Směs prohřejeme, až se cukr rozpustí. Škrobovou moučku rozkvedláme v troše studené vody a vmícháme ji do vinné směsi, krátce na mírném ohni povaříme. Kastrůlekl sejmeme ze sporáku a v horké vinné směsi rozšleháme žloutek. Za stálého míchání prohříváme 3 minuty, nevaříme! Pak opět odstavíme z ohně a lehce vmícháme tuhý sníh.Zmrzlinu vyjmeme z mrazničky, ke každé přidáme po dvou hrozíncích rybízu a přilijeme vinnou pěnu. Ozdobíme mátou.