ANANASOVÝ na 2 šálky: 250-300g ananasového kompotu, 250ml vody, 300ml bílého vína, 150ml vanilkového sirupu, 100ml koňaku, případně mletá skořice a pár hřebíčků - Nakrájený ananas dejte do nádoby, přelijte šťávou z ananasu, vodou vínem, sirupem a zahřejte. Nalijte do ohnivzdorných sklenic a doplňte koňakem. Pokud máte chuť můžete punč okořenit trochou mleté skořice a několika hřebíčky.
JABLEČNÝ na 8 šálků: 1 l silného černého čaje, 1 jablko, 1 citron, 1 l jablečného džusu, 1 ks skořice, 50 ml calvadosu, 1 pomeranč, 2 hřebíčky, 2 lžičky cukru - Jablečnou šťávu a čaj nalijte do hrnce, přidejte koření a cukr. Z citronu a pomeranče vymačkejte šťávu. Jablko oloupejte a nakrájejte na kostky. Šťávy z ovoce přilijte do hrnce a podle chuti ještě přisypte koření a cukr. V hrnci všechno ohřejte asi na 80°C, pak odstavte z plotny a přilijte pálenku, nakonec punč promíchejte. Ještě lepší chuť bude mít punč, když do něj přidáte nakrájenou hrušku.
BRUSINKOVÝ na 1 šálek: 150ml brusinkového nektaru, 2 lžíce hnědého cukru, 2-3 hřebíčky, čtvrtku ruličky skořice, 1/2 pomeranče, 40 ml rumu, čerstvé americké brusinky, plátky citronu, badyán na ozdobu - Brusinkový nektar svařte s hnědým cukrem, hřebíčkem a skořicí. Sundejte z plotny a nechte pár minut vylouhovat. Vymačkejte pomeranč a šťávu vmíchejte ke svařenému nektaru. Podle chuti přilijte rum, ozdobte brusinkami a plátky citronu.