Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s polovinou sladidla do pěny, bílky vyšleháme se zbylým sladidlem a obě hmoty spojíme. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Pekáček o rozměrech 32 × 38 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do něj rozetřeme. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení korpus necháme vychladnout v pekáčku. Povrch korpusu potřeme džemem. Ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a rozložíme na korpus. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a ochutíme sladidlem. Přelijeme jím ovoce a moučník dáme do chladničky ztuhnout. Pak ho nakrájíme na řezy a podáváme.