Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocné tartaletky a 1 dobrůtka navíc

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zaděláme těsto z mouky, tuku, 75g cukru, celého vejce, citronové kůry a soli, necháme 30 minut v chladu přikryté odpočinout. Těsto rozválíme a vykrojíme z něj osm kulatých placiček, kterými vyložíme formičky, vymazané tukem a vysypané strouhankou. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme 12-15 minut při vyšší teplotě (asi 200°C), necháme vychladnout. Čtyři lžíce mléka, zbytek cukru a pudinkový prášek rozmícháme. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme do něj rozmíchaný pudink a za stálého míchání krátce povaříme. Nádobu sundáme ze sporáku a do hotového pudinku zamícháme vaječný koňak. Necháme trochu vychladnout, občas promícháme. Mandarinky z kompotu necháme okapat, čerstvé jahody a kiwi nakrájíme na plátky. Dortíky naplníme koňakovým pudinkem a obložíme ovocem, necháme ztuhnout v chladničce. Smetanu ušleháme dotuha a zdobícím sáčkem nastříkáme na dortíky kopečky šlehačky a posypeme burizonovým krokantem. Na dortíky můžeme použít i jiné ovoce (podle své chuti) a místo burizonového krokantu oříškový. DOBRŮTKA NAVÍC - Vaječný koňak s pudinkem (Na 2 půllitrové láhve) 700ml mléka,1 sáček vanilkového pudinku, 3 žloutky, 350g cukru, 1 vanilkový cukr, 250ml rumu Do kastrůlku odlijeme 1/2 l mléka a přivedeme ho k varu.Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek. Zálivku opatrně vlijeme do vroucího mléka a pečlivě mícháme,dokud mléko nezhoustne. V hlubší misce důkladně vyšleháme ručně, nebo el.šlehačem, žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Do vyšlehaných žloutků přidáme rum a směs vlijeme do pudinkového mléka Likér necháme přejít varem, odstavíme ho a ještě asi minutu mícháme. Po zchladnutí ho rozdělíme do láhví a uzavřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!