Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocné žezy

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S VANILKOVOU POLEVOU 400g drobného ovoce, 200g hladké špaldové mouky, 1/2 prdopeč, 200g moučkového cukru, 4 vejce, 50g změklého másla, tuk na vymazání formy (plechu); Poleva: 5dl mléka, 150g cukru, 1 vanilkový pudink; Ozdoba: drobné ovoce, může být i šlehačka Z bílků ušleháme tuhý sníh, máslo s cukrem utřeme do pěny a pak postupně zašleháme žloutky, pak vmícháme bílkový sníh a nakonec mouku s prdopeč. Těsto nalijeme do vymazané formy nebo na plech, uhladíme a poklademe ovocem, pečeme asi 30 minut na 170°C. Pudink připravíme podle návodu z 1/2l mléka, upečený (ještě teplý) koláč přelijeme vanilkovou polevou a necháme ztuhnout a vychladnout. Pak ho nakrájíme na řezy, ozdobíme ovocem a můžeme i šlehačkou. S MANDLOVÝM PUDINKEM 4 vejce, 150g cukru, 100g polohrubé špaldové mouky, 100g maizeny, 1 vanilkový cukr, 1/2 prdopeč, 2 lžičky vody, asi 3 lžíce pikantní zavařeniny, 1 čiré práškové želé na dorty, ovoce na ozdobu; Krém - 5dl mléka, 1/4 l smetany 33%, 100g cukru, 1 mandlový pudink Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme 2 lžičky vody a znovu vyšleháme. Mouku smícháme s prdopeč a maizenou, prosejeme přes jemné síto a po částech vmícháme do pěny. Těsto nalijeme na velký plech s pečícím papírem a rozetřeme tenkou vrstvu po celém plechu. Pečeme do světležluta, asi 8-10 minut na 200°C, pak necháme vychladnout. Pudink rozmícháme podle návodu v 1/2 l mléka, vmícháme cukr a necháme vychladnout. Pak ho vyšleháme dohladka a po částech vmícháme ušlehanou smetanu. Vychladlý plát rozkrojíme na 2 půlky, jednu potřeme zavařeninou a přiklopíme druhou půlkou. Krém dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do spirálek po celém povrchu slepených plátů, necháme v chladu ztuhnout. Pak povrch ozdobíme různě barevným ovocem a přelijeme tenkou vrstvou dortového želé (uděláme podle návodu). Necháme znovu vychladit a ztuhnout v ledničce, pak nakrájíme na řezy. */ U citrusových plodů odstraňte i vnitřní blanky z dílků a hroznové víno je lepší oloupat a vypeckovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!