Do mísy rozdrobíme sušenky, přelijeme rozpuštěným máslem a prohněteme rukou, aby se máslo dostalo do každého kousku. Vše spojíme do kompaktní hmoty.
Sušenkovou hmotu namačkáme do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách a dáme na půl hodiny do ledničky.
Plátky želatiny namočíme na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přivedeme k varu a sejmeme z ohně. Želatinu vyndáme z vody, rozpustíme ve smetaně a necháme zchladnout.
Smetanový sýr rozmícháme s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmícháme smetanu se želatinou a ovoce nakrájené na malé kousky.
V robotu vyšleháme smetanu ke šlehání, vmícháme ke směsi a potom nalijeme na sušenkový základ. Uhladíme plochým nožem a chladíme minimálně tři hodiny.