Cobbler je něco jako nákyp, šťavnatý ovocný moučník, nejchutnější vlažný. V kastrůlku rozpustíme cukr v půl šálku brandy (koňaku, cherry - nehodí se rum, hledejme spíše nějaký destilát s podílem vinné pálenky) a přisypeme ovoce (švestky, meruňky, broskve, drobné ovoce, pokrájená jablka či hrušky - mohou být v kombinaci či jen jeden druh), promícháme, aby se ovoce osladilo. V robotu smícháme vejce se zbylým cukrem, změklým máslem a mlékem a přidáme mouku s práškem. Těsto rozetřeme do pekáče vyloženého pečícím papírem v tenčí vrstvě. Vždy se mi zdá, že ho bude málo, ale hodně vyběhne. Na těsto nalijeme ovoce i se vší šťávou a dáme péci na půl hodiny na 180 stupňů. Dá se udělat i obráceně, těsto nalít na ovoce, ale to se mi nezdá šikovné. Je hotový, když ostrůvky těsta na povrchu zezlátnou a zapíchnutý nůž nebo špejle zůstanou čisté. Cobbler podáváme teplý i studený, můžeme ho doplnit šlehačkou nebo zakysanou smetanou.