Náplň: 1kg směsi ovoce (jablka, broskve, švestky, hroznové víno apod.), 3 sáčky dortového želé, 100g cukru, 250ml bílého vína, 120ml vody Dohotovení: 400ml smetany ke šlehání, 30g moučkového cukru, 1 ztužovač šlehačky, 3 lžíce vaječného likéru, 80g mandlových plátků, ovoce na dozdobení Mouku prosijeme do mísy. Přidáme sůl, prášek do pečiva, cukr, vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Rozdělíme ho na dvě části a z každé vyválíme kulatý plát o průměru dortové formy. Pláty upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Ovoce zbavíme pecek i jádřinců a nakrájíme nadrobno. Dortové želé smícháme s cukrem. Přilijeme víno a vodu. Směs v kastrůlku přivedeme k varu. Přisypeme ovoce a krátce ho povaříme. Směs odstavíme a za občasného promíchání necháme chladnout. Dortovou formu obalíme alobalem. Jeden z korpusů vložíme na dno formy. Jakmile želé začne tuhnout, rozprostřeme ovoce na korpus. Navrch přiložíme druhý korpus. Dort necháme v lednici ztuhnout. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Vmícháme likér. Odstraníme alobal. Dort potřeme šlehačkou, polepíme mandlovými lupínky a dozdobíme kousky ovoce.