<p>Upečeme si klasický piškot ze 3 vajec podle oblíbeného receptu. Potřeme ho lehce marmeládou a poklademe libovolným ovocem (jahody, hrozno, ananas, mandarinky.... lze použít čerstvé i kompot). Do pěny si ušleháme tvarohový krém z jednoho tvarohu, hery, moučkového a vanilkového cukru. V 1 dcl horkého mléka si rozpustíme polovinu sáčku želatiny. Pak přilijeme 1 dcl studeného mléka, necháme vychladnout na pokojovou teplotu, stejnou jako má tvarohový krém a pak postupně a opatrně zašleháme do tvarohového krému. Když se srazí, zahřejeme a vyšleháme znovu do hladka. Tímto krémem zalijeme ovoce na dortu v dortové formě s odepínacím bokem (klasická rozvírací dortová forma) a necháme ztuhnout. V 1 dcl horké vody rozmícháme druhou polovinu želatiny, po rozpuštění přilijeme 1 dcl studené vody nebo třeba šťávy z kompotu. Na ztuhlou tvarohovou hmotu si ozdobně rozložíme opět ovoce a zalijeme želatinou. Necháme důkladně ztuhnout. Můžeme připravit i na pekáč jako řezy, ale pak je potřeba mít hranatou ohrádku na plechy, aby se nám želatiny neroztekly.</p>