Do vlažného mléka vsypeme 10 lžiček krystalového cukru, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku polohrubé mouky, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme polohrubou mouku se solí, vanilkovými cukry a 4 lžícemi cukru krystal, přidáme celá vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme trochu řidší těsto, necháme v teple nakynout. Toto těsto vyjde na dva plechy. Plechy vyložíme pečícím papírem, vložíme těsto, a poklademe rozpůlenými švestkami (nebo jiným ovocem dle výběru) a posypeme drobenkou. Necháme ještě kynout asi 15 minut na plechu a pak upečeme při 180°C asi 30 minut (záleží na troubě, já vždy píchnu do těsta špejlí a když se těsto ještě na špejli lepí, nechám dále péct). Drobenku zpracujeme ze 100 g másla, 150 g hrubé mouky a 150 g cukru krupice tak, že všechny suroviny rozdrobíme prsty v misce a promísíme.