Ovoce může být jak čerstvé, tak kompot. Broskve oloupeme, zbavíme pecek,pokrájíme na kostičky, odpeckované meruňky a oloupanou hrušku pokrájíme na kostičky, čerstvé ovoce posypeme moučkovým cukrem (kompot nemusíme) a drobně pokrájenými ořechovými jádry,pokapeme vodkou a citronovou šťávou, lehce promícháme a necháme v chladničce asi 2-3 hodiny proležet (čím déle tím lépe). Z dužiny melounu vypícháme kulatým vypichovačem kuličky, opláchnutý rybíz zbavíme stopek, promícháme je s vychlazeným ovocem a naplníme do melounové slupky, jejíž okraj jsme ozdobně vyřezali. Poznámka: Pokud salát budou konzumovat i děti, tak samozřejmě vynecháme alkohol. Použijeme-li na salát čerstvé ovoce, pak broskve ponoříme na okamžik do vařící vody, aby se lépe oloupaly.