Na ozdoby můžeme použít kupované cukroví nebo podle vlastních receptů, výborně se hodí perníkové těsto. PERNÍKOVÉ TYČINKY Asi na 24 upečených nebo koupených perníčků 100g čokoládové polevy. Perníčky z obou konců na 1,5-2cm ponoříme, necháme uschnout a před tím než poleva úplně zaschne ji posypeme barevným cukrem nebo cukrářským zdobením. Do středu perníčku uděláme žlutým cukrovým písmem (tubičkou) tečku a připevníme cukrové kvítky. SRDÍČKA Jeden bílek promícháme se 150-180g moučkového cukru, dáme do malého mikrotenového sáčku a odstřihneme růžek. Srdíčka libovolné velikosti potřeme nejdřív rozehřátou čokoládou a po zaschnutí nastříkáme velké květy a přilepíme je do středu moučkovým cukrem. Do ještě měkké polevy nasypeme trochu nasekaných pistácií nebo přilepíme cukrovou polevou malé cukrové kvítky nebo stříbrné perličky kolem okraje, do středu dáme velkou ozdobu. PERNÍKOVÉ OPLATKY 24 malých koupených nebo upečených perníčků takto vylepšíme. 100g tmavé čokoládové polevy rozehřejeme a rozdělíme do dvou misek. Do jedné vmícháme 50g mandlí a 50g citronátu, obojí jemně nasekané. Do druhé vmícháme 50g jemně nasekaných rozinek a 50g oranžátu. Vždy 6 perníčků potřeme první náplní a 6 druhou náplní, navrch přitlačíme jeden nepotřený perníček. Na každou stranu přilepíme cukrovým písmem (tubičkou) koktejlovou třešni. Před slepením vložíme kousek stuhy na zavěšení. OŘECHOVÉ HVĚZDIČKY Na asi 350g hvězdiček utřeme 1 bílek se 150g moučkového cukru, povrch hvězdiček potřeme. Do ještě vlhké polevy nasypeme perličky nebo cukrové kapky či barevný cukr. Rozehřejeme 4 lžíce meruňkové marmelády a spodní stranu hvězdiček potřeme. Tak slepíme vždy 2 hvězdičky, zoubky by měly být posunuté. Jako závěs protáhneme stuhu.