Staňte se našimi fanoušky na:

Pagáčky - Krajance - Krajanečky od babičky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PAGÁČKY po 30 dkg hladké a polohrubé mouky, 50g kvasnic, 2 vejce, 15g tuku, sůl, mléko na kvásek Těsto zpracujeme, necháme vykynout, pak rozválíme a potřeme asi 1/2 kg rozemletých škvarků se sádlem. Přeložíme 3x jako jako listové těsto, vyválíme na 1/2cm placku a vykrajujeme kolečka. Potřeme vajíčkem, uděláme mřížky, posolíme a pomalu pečeme. KRAJANCE 1/2kg hladké mouky, 1/4l podmáslí, 1 tuk (kostka) - 1/2 nastrouháme a 1/2 necháme Vypracujeme těsto, přidáme do něj 3 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva a trochu soli. Těsto rozválíme na asi 1/2 cm placku, nastrouháme zbytek tuku a 3x převálíme. Vyválíme a vykrajujeme kolečka, povrch upravíme vidličkou. KRAJANEČKY 30dkg hladké mouky, 1/3 prášku do pečiva, 2 žloutky, 1 kysaná smetana, tuk Vypracujeme hladké vláčné těsto do kterého nastrouháme 1/8 tuku a postupně zapracujeme. Těsto vyválíme, vykrajujeme menší kolečka, která potřeme smetanou. Posypeme solí a kmínem, upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!