Staňte se našimi fanoušky na:

Pain au chocolat

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V menší misce rozmíchejte mléko, 1 lžičku cukru a kvasnice, až se úplně rozpustí, a pak nechte vzejít, až se začne tvořit pěna. Robotem opatřeným hnětacím nástavcem začněte hníst pomalou rychlostí mouku, zbývající cukr, sůl a 2 lžíce másla a postupně přilévejte směs s kvasnicemi. Hněťte těsto, dokud nebude zcela kompaktní. Pak ho přendejte do mísy vytřené olejem, zakryjte čistou utěrkou a nechte v teple vykynout, až zdvojnásobí svůj objem. Ušlehejte máslo a margarín. Tuto hmotu, zformovanou do pravoúhlého tvaru, nechte na chvíli ztuhnout v lednici na lehce pomoučeném talíři. Měla by mít stejnou teplotu jako těsto. Vyklopte těsto z mísy na pomoučenou pracovní plochu (vál). Vyválejte z něj čtverec 2 cm tenký. Doprostřed čtverce položte máslovou hmotu a rozetřete ji tak, že zakryje ve středu těsta jednu třetinu. Levý okraj těsta přehněte přes máslovou hmotu. S pravým okrajem udělejte totéž, přehněte ho doleva přes vrstvu zakrývající máslovou hmotu. Stejně naložte s horním a dolním okrajem těsta. Vytvořili jste čtvercový balíček s máslovou hmotou uvnitř. Vyválejte z těsta obdélník 40 x 60 cm a položte si ho tak, že delší strana bude ležet vodorovně. Levý okraj přehněte směrem do středu a přes něj pravý okraj směrem doleva. Tento postup několikrát zopakujte: vyválejte a skládejte těsto stejným způsobem. Udělejte si na levé části těsta znaménko. Zakryjte a dejte do lednice na 30 minut vychladit. Až těsto vyndáte, položte si ho díky znaménku stejným způsobem na plochu a opakujte postup s vyválením a přeložením. Otočte ležící těsto o 90° doleva a udělejte si znaménko v levém horním rohu. Znovu vychlaďte v lednici a opakujte vyválení, poskládání a otočení doleva o 90°. Těstem by měly prosvítat vrstvy másla. Nechte těsto 30 minut odpočívat. Vyložte dva plechy papírem na pečení. Vyválejte z těsta obdélník tenký. Seřízněte okraje, aby byly rovné, a vykrájejte obdélníky 7x9 cm. Položte tři čtverečky čokolády podél levé strany obdélníku a srolujte do válečku, který splácnete. Pokládejte na připravené plechy ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe, aby se nespojily, až nabydou. Zakryjte je čistou utěrkou a nechte v teple cca 30 minut odpočívat, až zdvojnásobí svůj objem. Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Potřete pain au chocolat ušlehaným vejcem. Pečte cca 10-15 minut dozlatova a křupava. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout na drátěné mřížce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Trudka4 |29. května 2013
Připadá mi to dost složité, ale sbíhají se mi slinky :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!