Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme,do mísy nasypeme mouku sůl a cukr. Máslo nakrájíme na kousky, přidáme do mísy a pomocí vidličky uděláme drobenku. Nakonec přidáme žloutek a p částech ledovou vodu. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Z přibližně 2/3 těsta vyválíme placku, přeneseme ji do vymazané koláčové formy (pomůžeme si válečkem), dno propícháme vidličkou a předpečeme při 190° asi 10-12 minut. Korpus necháme chvíli zchladnout, dno půotřeme marmeládou a zaplníme meruňkami. Zasypeme hnědým cukrem a trochou mleté skořice. Zbylé těsto vyválíme na placku a zakryjeme jí naplněný korpus, po obvodu přitlačíme, aby se těsta spojila. Pokud by nám zbylo nějaké těsto, vykrájíme z něj lístečky nebo jiné tvary a nalepíme na povrch páje. Vložíme do trouby předehřáté na 200° a pečeme 35-40 minut. Hotový páj nakrájíme na dílky a podáváme s kopečkem zmrzliny.