V mléce rozmícháme vejce, olej, špetku soli a postupně zašleháme metličkou prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout. Rozehřejeme pánev, slabě ji potřeme olejem, stáhneme z ohně a nalijeme těsto. Nakláněním pánve těsto důkladně rozlijeme po celé ploše. Palačinku pečeme na jedné straně, dokud se těsto na povrchu nezatáhne, pak ji od pánve uvolníme, obrátíme a krátce opečeme i na druhé straně. Hotové palačinky dáváme do hluboké mísy a zakryjeme pokličkou, aby nevychladly. Z poloviny pomeranče odkrájíme kůru a nakrájíme ji na tenké proužky. Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme kůru a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Pak přidáme oloupané, na stroužky nakrájené pomeranče, nasekané pistácie a med. Krátce je prohřejeme, pomeranči naplníme palačinky a přelijeme je šťávou s kůrou a pistáciemi. Ozdobíme čerstvou bylinkou (máta, meduňka).