Na náplň: 4 žloutky, 120 g cukru, 20 g solamylu, 250 ml mléka, skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, 3 hrušky, 2 lžíce citronové šťávy Na palačinkové těsto ušleháme mléko, vejce, olej a citronovou kůru. Navrch prosijeme hladkou mouku, promícháme a necháme přibližně 10 minut odpočinout. Na náplň ušleháme do pěny žloutky se 70g cukru, přitom pozvolna přisypáváme solamyl. Mléko uvedeme do varu a pomalu do něj přidáváme vaječnou směs. V horké vodní lázni vše umícháme do hustého krému. Ochutíme skořicí a strouhanou citronovou kůrou. Hrušky omyjeme, rozčtvrtíme a jádřince vyřízneme. Čtvrtky dále nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. V pánvi zahříváme 60 g cukru, nemícháme. Jakmile začne cukr hnědnout, vložíme do něj hrušky a na mírném ohni dusíme přibližně pět minut. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce rostlinného tuku a postupně na něm usmažíme osm plačinek. Každou potřeme trochou vaječného krému, obložíme částí dušených hrušek a přeložíme.