Náplň: 3 žloutky, 140 g cukru, 2 plátky želatiny, dřeň z vanilkového lusku, sůl, 250 g tvarohu, 370 ml smetany Ze žloutků a 110 g cukru umícháme v horké vodní lázni krém. V něm rozpustíme namočenou a vymačkanou želatinu. Vmícháme dřeň z vanilkového lusku a špetku soli a za občasného promíchání necháme vychladnout. Potom přidáme tvaroh. Našleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do vychladlé žloutkovo-tvarohové směsi. Vejce s mlékem, citronovou kůrou, špetkou soli, rozpuštěným máslem, zbytkem cukru a moukou umícháme dohladka a nenecháme odpočívat asi půl hodiny. Těsto vždy tence rozlijeme po pánvi vymazané olejem a smažíme jednotlivé palačinky (asi tři minuty z každé strany, nebo dokud se na povrchu nevytvoří bublinky). Palačinky vyplníme krémem, naskládáme do formy, ev. posypeme mandlemi a zapékáme asi 15 - 20 minut při 180°C.