Staňte se našimi fanoušky na:

Palačinky s meruňkovým džemem

Autor receptu: Jihotyrolská kuchařka (4 recepty)

Na farmách Roter Hahn pěstují meruňky ve velkém! Jejich pěstováním se zabývá farma Hof am Schloss v Prad am Stilfserjoch ve Vinschgau, kde ze známých meruněk Vinschger vyrábí lahodný ovocný džem. Při letošní slepé degustaci odborníky byl meruňkový džem farmářky Manuely Wallnöfer opět oceněn pečetí kvality Roter Hahn. Manuela pro vás sepsala svůj recept na lahodnou palačinku s meruňkovým džemem.

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: 5 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Mouku a mléko smíchejte, přidejte cukr, sůl a vejce.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a nalijte porci těsta. Pánví pohybujte tak, aby se těsto rozlilo po celém dně. Palačinky opečte po obou stranách, poté je pomažte meruňkovým džemem a srolujte.
  3. Výborně chutnají podávané ještě teplé, posypané práškovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!