Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med od dědy

Autor receptu: sylviasek (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

450 květů pampelišky sbírat brzy ráno, když jsou květy otevřené. Vyprat v několika vodách. Dát do většího kastrolu a přidat k nim 2,5 kg cukru, 2 pomeranče, 2 citrony a 2,5 l vody. Citrony a pomeranče musí být tence okrájená a nakrájená na tenká kolečka. Půl hodiny vařit. Poté odstavit, přikrýt plátnem a nechat do druhého dne. Druhý den přecedit, vymačkat šťávu. Přidat 2,5 kg krystalového cukru a vařit až začne houstnout. Poté dejte do skleniček a uzavřete. Z jedné dávky jsou asi 3 kg medu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |4. června 2013
dělám taky tak, je výborný Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Vypadá opravdu luxusně ;-) Odpovědět
sylviasek |15. května 2013
my taky a jinej ani nekupujem :-) Odpovědět
roxana-zdena |15. května 2013
dělám celá léta, výborný Odpovědět
sylviasek |15. května 2013
květy použijete i se zeleným okvětím :-) Odpovědět
eviti |15. května 2013
výborný recept - vyzkouším Odpovědět
Aidel |14. května 2013
Chci vyzkoušet, prosím o radu, květy použít i se zeleným okvětím pod nimi? Děkuji :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!