Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med s citronem

Autor receptu: nikita066 (111 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Květy opereme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme omytý nakrájený citron na plátky. Vše dáme vařit od bodu varu 15 minut. Pak necháme směs vylouhovat do dalšího dne.Druhý den směs přecedíme přes plátno do čistého většího hrnce. Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout. Hotový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem. Přeji dobbrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |24. září 2013
ukládám , díky za tip Odpovědět
ladunka |15. září 2013
výborný Odpovědět
Gabrielle |19. června 2013
Super receptík, dík :) Odpovědět
nikita066 |15. června 2013
Aidel zelené jsem nechavála Odpovědět
eliska.staubertova |25. května 2013
ja mam jiny recept, zkusim i tento Odpovědět
Pitrys |17. května 2013
s hnědým cukrem dostane med zase úplně jinou chuť. Aidel okvětí jsem nechala a bylo to dobré, ale někdo ho odstraňuje :) Odpovědět
Aidel |14. května 2013
Prosím, očišťují se květy od zeleného okvětí? Děkuji Odpovědět
Aidel |14. května 2013
Zkusím :-) Odpovědět
Januse |14. května 2013
vyzkouším Odpovědět
darina.studenkova.5 |14. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!