Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med

Autor receptu: Georgina (161 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
89× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Čisté pampeliškové květy namočíme do 1l převařené vody s citronem nakrájeným na plátky a necháme louhovat 3 dny za občasného promíchání. Potom scedíme a vymačkáme veškerou šťávu, nejlepší je to přes silonku. Dáme vařit s cukrem a na mírném ohni necháme probublávat dokud nezkoustne na konzistenci medu. Plníme ještě horké do vypařených skleniček a uchováváme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jirulle |23. května 2013
letos jsem pampelišky nějak zaspala, škoda :( Odpovědět
Pitrys |17. května 2013
vyzkoušeno, je opravdu dobrý :) Odpovědět
anasy |12. května 2013
vyzkoušíme! Odpovědět
oloušek |10. května 2013
jj, nejen zajímavě, ale i dobře. Je lepší než tradiční med. Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
zkusím Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
SUPER Odpovědět
monika81v |9. května 2013
dobrůtka, také jsme dělávali,ale teď máme zásoby včelího Odpovědět
najkuchtickalenka |6. května 2013
ukladam Odpovědět
gagous007 |5. května 2013
děláme a je moc dobrý Odpovědět
Dandik60 |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!