Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med

Autor receptu: Georgina (161 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
89× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Čisté pampeliškové květy namočíme do 1l převařené vody s citronem nakrájeným na plátky a necháme louhovat 3 dny za občasného promíchání. Potom scedíme a vymačkáme veškerou šťávu, nejlepší je to přes silonku. Dáme vařit s cukrem a na mírném ohni necháme probublávat dokud nezkoustne na konzistenci medu. Plníme ještě horké do vypařených skleniček a uchováváme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aťka |31. ledna 2013
Před lety jsem také dělávala- výbornýýýýý! Odpovědět
iva.hlouskova |29. ledna 2013
dělám každý rok je výborný Odpovědět
Markét-Markéta Turoňová|15. dubna 2016
Výborný je Odpovědět
d.n.|19. dubna 2015
delávala ho bývalá tchýně,moc mi chutnal,vyzkouším Odpovědět
hadicevlcice|13. září 2013
delala sem, je zdravi a dobry :-) Odpovědět
DJ-FERRY|31. července 2013
dělám ho pravidelně každý rok asi 25 let vařim ho déle aby byl tmavý a je vinikající !!! Odpovědět
uuu|13. května 2013
Olga Pidrová: akorát, že to není med Odpovědět
bartovce|8. května 2013
sousedka také dělá Odpovědět
croky|6. května 2013
Vypadá to zajímavě :), zkusím. Odpovědět
vivianr|5. května 2013
to se teď bude hodit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!