Staňte se našimi fanoušky na:

Panenka zabalená v těstě

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové maso odblaníme a rozdělíme na 4 stejné části asi po 200 g, každou potřeme trochou oleje, opepříme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozdělíme ho na 4 stejné čtverce. Na každý čtverec položíme jeden kus ochuceného masa. Protilehlé cípy těsta přeložíme přes ochucené maso a dobře je k sobě přitiskneme, aby se těsto při pečení nerozevíralo, maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovalo se. Připravené balíčky potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem a přeneseme je na plech pocákaný studenou vodou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. K takto připravenému masu nemusíme již podávat přílohu, stačí zeleninová obloha. Poznámka k receptu Panenka zabalená v těstě je další možností, kdy i velmi libové a křehké maso zůstane šťavnaté.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

orlíček |12. května 2013
já taky :-D Odpovědět
Michi |12. května 2013
mám hlad, když to vidím :) Odpovědět
roxana-zdena |12. května 2013
panenka je dobrá vždycky:-+) Odpovědět
A |12. května 2013
dala bych si hned Odpovědět
eviti |12. května 2013
určitě to bude dobré Odpovědět
jana.h |12. května 2013
vyzkouším Odpovědět
šupina73|12. května 2013
Urcite vyzkousim :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!