Vepřové maso odblaníme a rozdělíme na 4 stejné části asi po 200 g, každou potřeme trochou oleje, opepříme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozdělíme ho na 4 stejné čtverce. Na každý čtverec položíme jeden kus ochuceného masa. Protilehlé cípy těsta přeložíme přes ochucené maso a dobře je k sobě přitiskneme, aby se těsto při pečení nerozevíralo, maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovalo se. Připravené balíčky potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem a přeneseme je na plech pocákaný studenou vodou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. K takto připravenému masu nemusíme již podávat přílohu, stačí zeleninová obloha. Poznámka k receptu Panenka zabalená v těstě je další možností, kdy i velmi libové a křehké maso zůstane šťavnaté.