Zde není nutné přesně určovat množství surovin, nechť si každý dá, kolik potřebuje a spotřebuje. Pokud je pangas mražený, dáme ho to trouby nejprve na chvíli roztát. Poté vyndáme, potřeme solí, dle chuti opepříme a přidáme rozmarýn (věřím, že bude dobrý i s jiným kořením). Pekáček kolem pangase vyložíme kousky uzeného nebo slaniny, kousky másla a červenou řepou nakrájenou na měsíčky (já měla už předvařenou, pokud nemáte, je třeba upéct ji nejprve v celku, potom krájet a přidat k rybě). Trochu podlijeme vodou a dáme péct. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky (pro urychlení můžeme dát předvařit, mezitím co se v troubě peče ryba), vyložíme na plech, pokapeme olivovým olejem a posypeme provensálským kořením. Pečeme do mírně křupava. Mrkvičky oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit s trochou vody, tak, aby plavaly. Když jsou měkké, rozmixujeme i s vodou (přiměřené množství) na pyré, dle chuti osolíme, osladíme a přidáme rozmělněný česnek. Vše podáváme dohromady.