Do velkého kastrolu se silným dnem dáme šlehačku, 1,5 litru mléka a citronovou kůru. Při střední teplotě přivedeme téměř k varu a odstavíme, zakryjeme a necháme asi hodinu odpočinout. Želatinu vsypeme do zbývajícího mléka a necháme stát, dokud se nerozpustí. Směs mléka a smetany znovu přivedeme skoro k varu. Odstavíme a přidáme rozpuštěnou želatinu, cukr a aroma, rozšleháme dohladka. Směs procedíme do mísy, pak přelijeme do 12-ti malých formiček a necháme chladit aspoň 2 hodiny. Na omáčku dáme do rendlíku meruňky a vodu, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut nebo dokud se objem nezmenší o třetinu. Přendáme všechno do mixéru a umixujeme dohladka, vmícháme cukr. Z formiček vyklopíme dezert tak, že je na okamžik namočíme do horké vody a pak vyklopíme na talíře, na které jsem už před tím dali 2 lžíce meruňkové omáčky. Nakonec můžeme ozdobit mátou nebo meduňkou.