Staňte se našimi fanoušky na:

Pappardelle s kachním ragú a houbami

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso z kachní pečeně oberte a pokrájejte na kousky. Tuk a šťávu dejte do pánve; až se zahřeje, přidejte na kostičky pokrájenou cibulku (nebo šalotku), stroužek česneku, na plátky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, větvičku rozmarýnu, čerstvě mletý pepř a smažte do zlatova. Vyndejte česnek a rozmarýn, přidejte houby (nejlépe lišky, máte-li, ale mohou být i sušené houby, namočené alespoň hodinu ve vlažné vodě a pak slité) a podlijte 1 dl bílého vína. Nechte vypařit, podlijte trochou vody a nechte 20 min zvolna dusit pod pokličkou. Je-li třeba, průběžně podlévejte. Dejte vařit vodu na pappardelle, vhoďte těstoviny do osolené vody a vařte na zkus. Na závěr přilijte do ragú 1 dl smetany, maso, prohřejte a promíchejte s uvařenými těstovinami. Zlehka posypte parmazánem. Rada: Pokud nemáte zbylé maso z kachny, kupte půlku nebo čtvrtku kachny, dejte do pekáčku s cibulí, stroužkem česneku a rozmarýnem, podlijte troškou vody a pečte asi 1,5 hodiny při 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |8. června 2014
**** Odpovědět
Hana S |8. června 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!