Kuře s olivami
100
2
3
Původní recept je řeckého původu, papriky se plní do zářezu hranolkem fety, případně nádivkou s klobásou. Papriky očistíme a semeníky vykrojíme. Do misky nadrobíme a nastrouháme nejméně dva druhy sýra (balkán a gouda nebo kousek ementálu, případně i nivy), půl vaničky tvarohu a vejce, bylinky dle chuti, pepř a spojíme. Opatrně dosolíme podle slanosti sýrů a naplníme papriky. Vyskládáme je do olejem vytřeného pekáčku nebo na papír k pečení, potřeme olejem i navrch a dáme péci do trouby na 200 stupňů asi na půl hodiny, podle potřeby obrátíme. Papriky podáváme s bramborem či rýží, skvělé jsou s pečivem a bílým vínem. Obměna: náplň můžeme použít i do rajčat a žampiónů.