Staňte se našimi fanoušky na:

Pařížské větrníky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko, se špetkou soli, nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, přidáme máslo a necháme rozpustit. Pak vsypeme polohrubou mouku, teplotu snížíme a mícháme až se těsto nebude lepit na hrnec. Necháme vychladnout a postupně vmícháme vejce. Na plech s pečícím papírem nastříkáme cukrářským sáčkem (se širokým otvorem) hromádky, pečeme dozlatova. Pak je necháme trochu vychladnout, podélně je rozkrojíme napůl. Pařížskou šlehačku ušleháme do tuha a zdobičkou nastříkáme na spodní díly větrníků, zakryjeme vrchním dílem. Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu s tukem na polevu a pokapeme větrníky, nebo v ní namočíme vrchní díl celý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |31. května 2015
Vedle trubiček s pařížskou šlehačkou jsou větrníky také na 1. místě. Mrknu, jak jsem na tom s vajíčky a jdu na ně! Odpovědět
krups|30. května 2015
nádherné, určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!