Staňte se našimi fanoušky na:

Pařížský dort 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Těsto: 150g cukru, 1 prášek do pečiva, 40g kakaa, 6 vajec, 75g hladké mouky Náplň: 2 kelímky smetany ke šlehání, 3 - 4 banány, 4 lžíce kakaa, 2 balení ztužovače šlehačky Na ozdobu: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 balení ztužovače šlehačky Připravíme si těsto na korpus. Vejce rozklepneme, přidáme k ním cukr a ušleháme do pěny. Mouku prosijeme a promícháme ji s kakaem a práškem do pečiva. Přisypeme k vejcím s cukrem, promícháme a vytvoříme těsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme péci do trouby asi na 45 minut. Vyndáme z trouby, chvíli necháme vychladnout a pak korpus vyklopíme z formy. Dvě balení šlehačky nalijeme do hrnce, přisypeme kakao a vše svaříme. Jakmile je směs začne vařit, odstavíme ji a dáme do studené vody. Za občasného míchání pak šlehačku vychladíme. Necháme ji uležet nejlépe do druhého dne v lednici. Do šlehačky na náplň vmícháme ztužovač a ušleháme. Korpus rozkrojíme a spodní polovinu potřeme po celé ploše šlehačkou. Poklademe banány rozkrájenými na kolečka. Potom opět po celé pološe potřeme kakaovou šlehačkou a přiklopíme horní polovinou korpusu. Celý dort potřeme kakovou šlehačkou a dozdobíme bílou šlehačkou se ztužovačem a zbytkem kakaové šlehačky. Dáme vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!