Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka
20
13
19
Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mleté maso a cca 7 minut opékáme. Mezitím si připravíme směs na zahuštění: smícháme mouku + kostku bujónu nakrájenou na tenké plátečky + pár lžic vody. Maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, rajský protlak a majoránku. Nakonec zalijeme směsí na zahuštění a červeným vínem. Pořádně promícháme a cca 5 minut vaříme, aby se vše důkladně spojilo. A je hotovo. Používám raději mleté hovězí, neboť není tak tučné. Někdy přidám lžíci kečupu. Výborné je nakonec posypat strouhaným parmazánem. Přeji Vám dobrou chuť. PS: Fotečku dodám později ..