Staňte se našimi fanoušky na:

Paštička s mandličkami

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Želatinu zalijeme v hlubší plastové misce studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak z ní slijeme vodu, misku zakryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí. V jiné plastové misce rozšleháme paštiku s lučinou. Polovinu mandlí krátce osmahneme nasucho v malém rendlíku, zalijeme smetanou, krátce podusíme a přimícháme do paštiky. Přilijeme želatinu a brandy a směs naplníme do hranaté formy vyložené mikrotenovou fólií. Povrch zakryjeme fólií a paštiku necháme alespoň 4 hodiny tuhnout v chladu. Ztuhlou paštiku opatrně vyjmeme z formy, lehce ji obalíme ve zbylých nasucho opražených a posekaných mandlích, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a doplníme salátem a omáčkou. Podáváme s bílým pečivem. Omáčka: V kastrůlku svaříme oloupanou a drobně nakrájenou šalotku s vínem, medem a pomerančovou kůrou. Když šalotka změkne a tekutina je téměř odpařená, přidáme marmeládu a zvolna vaříme do zhoustnutí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |12. prosince 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
Sofii |12. řijna 2013
recept jako stvořený na slavnostnější chvíle... Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |3. řijna 2013
vypadá to báječně Odpovědět
Vlastik |3. řijna 2013
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!