Játra pečlivě očistíme od blanek, opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na menší kousky a přendáme do misky. Zalijeme vínem a necháme marinovat alespoň 5 minut. Slaninu nasekáme na kostičky a orestujeme na pánvi. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Oboje přidáme ke slanině a ještě chvilku necháme restovat. Játra vyjmeme z vína, lehce je osušíme a přidáme do pánve. Opečeme je ze všech stran. Podlijeme je několika lžícemi vína, ve kterém jsme je marinovali. Přidáme bobkový list a hrubě drcený pepř. Játra podusíme asi 10 minut (podle potřeby podléváme dalším vínem). Nakonec je osolíme a odstraníme bobkový list. Játra nahrubo umixujeme a necháme vychladnout. Ve vodě nabobtnalé brusinky scedíme a vmícháme do vychladlé pašitky. Paštiku rozdělíme do jednoporcových misek a necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.