Recept je vhodný pro ty, pro něž je strava obsahující luštěniny, tedy cizrna nebo fazole důležitá a zdravá, avšak jim nechutná. Tímto způsobem, tedy v podobě výtečné paštiky nebo zahušťovadla do různých omáček i pomazánek ji dostávám do těla i já :-) 1. Játra osmahneme na cibulce cca 20 minut. Pak je nakrájíme na kousky a dáme do mixéru, kde je pomeleme nebo nastrouháme na struhadle, ale to je pracnější. 2. Přendáme do misky, přilejeme vývar, kostku sádla, olivový olej, okořeníme, osolíme, přidáme předem uvařené fazole a cizrnu a ještě vše celé cca 2 minuty provaříme. Pak vše rozmixujeme do hladka ponorným mixérem. 3. Necháme vychladnout v chladnu a servírujeme namazanou na bagetě či chlebu. Luštěninami taktéž zahušťuji různé pokrmy místo mouky. Luštěniny v těchto pokrmech zdaleka nepoznáte.