Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát nařízneme, jemně naklepeme, potřeme olejem, posypeme paprikou a necháme v misce 1-4 hodiny odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na lžíci oleje, přidáme žampiony nakrájené na plátky, cibuli nakrájenou na tenká půl kolečka a osmažíme je. Směs zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme malým množstvím vody a vše rozmícháme. Přidáme bujonovou kostku a povaříme 2 minuty. Zalijeme je smetanou, přidáme odkapaný hrášek, sůl a uvedeme do varu. Podle obliby můžeme omáčku okyselit citrónovou šťávou, Roštěnky necháme odkapat, osušíme, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Grilujeme asi 4 1/2 minuty, roštěnky obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu, V kontaktním grilu pečeme roštěnky při vysokém záhřevu 2 minuty. Měkké roštěnky osolíme, na talířích přelijeme horkou omáčkou a podáváme s rýží.