Staňte se našimi fanoušky na:

Pastýřské špízy s dvojím dipem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Housku namočíme do studené vody. Dvě cibule nasekáme. Prohněteme je s mletým masem, hořčicí, vymačkanou houskou a vejci, směs okořením solí, pepřem a paprikou. Vytvarujeme podlouhlé karbanátky, které napícháme na špejle. Špízy položíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě při teplotě 200°C přibližně půl hodiny. Zbylé cibule a také papriky nakrájíme na kostičky. Cibule podusíme na dvou lžících oleje. Přidáme rajčata, petrželku i papriky. Vše přivedeme k varu. Omáčku dochutíme solí, mletým černým pepřem, cukrem a také kajenským pepřem. Asi 5 minut ji povaříme při mírné teplotě. Přimícháme meruňkovou zavařeninu. Pak dva stroužky česneku nasekáme. Smícháme je s tvarohem, oběma druhy smetany a salátovou majonézou. Okořeníme. Další dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, opečeme na lžíci horkého oleje a nasypeme na tvarohový dip. Ozdobíme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šanela |26. března 2014
raději používám čisté maso, ale housku budu přidávat do manželových porcí - jinak toho moc sežere :-D Odpovědět
jaroslav.hulka |15. března 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!