Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená hovězí kližka

Autor receptu: Teddygirl (42 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokrájíme na malé kousky hovězí kližku (odstraníme nehezké části), zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Do vymazaného pekáčku (máslem) vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, sušený česnek, oregano, maso s výpekem a 250 ml červeného vína. Svrchu opět okořeníme. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C. Pečeme 1 hodinu, poté pekáček vyjmeme, maso promícháme a dopékáme dalších 20 minut. Následně odstraníme alobal, dokořeníme opět solí, pepřem, česnekem, oreganem dle chuti a necháme 15 minut dopéct. Podáváme např. s knedlíkem. Jsou dobré kupříkladu Hrnečkové knedlíky dle Georgíny :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |16. listopadu 2013
vypadá to velice lákavě, určitě to zkusím, jsem na to moc zvědavý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!