Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Z jablek odkrojíme vršek jako "víčko", vykrojíme jádřince a dužinu vydlabeme tak, aby zůstala asi 1 cm silná stěna. Marcipánovou hmotu nakrájíme nahrubo, oříšky nasekáme. Promícháme rozinky, marcipán, kešu a vydlabanou dužinu, naplníme jablka a přiklopíme "víčkem". Plněná jablka poskládáme do vymazané zapékací nádoby, dáme na střední lištu v troubě a pečeme asi 15 minut na 180°C. Zatím si ušleháme z bílku a cukru pevný sníh, naplníme zdobící sáček s hvězdicovou trubičkou a na jablka nastříkáme čepičku. Pečeme ještě asi 8 minut. Vanilkovou omáčku rozmícháme s calvadosem a prohřejeme. Pečená jablíčka dáme na talířky, přelijeme teplou omáčkou a ozdobíme meduňkou.