Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená kachna po staročesku

Autor receptu: PetaDomca (283 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Kachnu osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme. Pak teplotu snížíme, kachnu odlijeme a za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání zvolna pečeme doměkka. 2. Na dvou lžících vypečeného kachního sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí bez nálevu, podlijeme vínem a dusíme téměř doměkka. 3. Vypečenou šťávu z kachny slijeme, podušené zelí rozložíme na dno pekáče, na ně dáme naporcovanou kachnu a za občasného přelévání vypečenou šťávou krátce podusíme. Podáváme s knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
slava |14. června 2013
super Odpovědět
evahu |5. května 2013
máme rádi Odpovědět
najkuchtickalenka |5. května 2013
:) ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!