Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená kachna s fazolovým ragů

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Fazole namočíme a necháme přes noc ve vodě. 2) NÁPLŇ DO KACHNY: Jablko neloupeme, pouze zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jednu cibuli nakrájíme na měsíčky a smícháme s jablkem, přidáme 1 lžíci kmínu a sůl a také majoránku. 4) KACHNA: kachnu omyjeme, naplníme, zvenku osolíme a okmínujeme a dáme do pekáče. Přikryjeme alobalem a dusíme asi hodinu na 160 °C. Po hodině kachnu odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme odkrytou další hodinu. 5) Kachnu necháme trochu vychladnout a vykostíme ji - odřízneme kousky masa od kostí, malé kousíčky masa, které nám tímto určitě vzniknou, použijeme do fazolového ragů. 6) FAZOLOVÉ RAGŮ: Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, kořenovou zeleninu na kostičky. Vše orestujeme na oleji, přidáme rajský protlak, rozmarýn a sůl. Přidáme fazole a vývar a dusíme asi půl hodiny doměkka (vývar doléváme postupně, podle potřeby). Na konec přidáme petrželku a obrané kachní maso. Povaříme. 7) Na talíř nandáme fazolové ragů a na to dáme kachní maso.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
Super! Odpovědět
objev |11. listopadu 2014
Kachna bude mít krásně propečenou kůrčičku, kdo chce, nemusí vykosťovat. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!