1) Fazole namočíme a necháme přes noc ve vodě. 2) NÁPLŇ DO KACHNY: Jablko neloupeme, pouze zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jednu cibuli nakrájíme na měsíčky a smícháme s jablkem, přidáme 1 lžíci kmínu a sůl a také majoránku. 4) KACHNA: kachnu omyjeme, naplníme, zvenku osolíme a okmínujeme a dáme do pekáče. Přikryjeme alobalem a dusíme asi hodinu na 160 °C. Po hodině kachnu odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme odkrytou další hodinu. 5) Kachnu necháme trochu vychladnout a vykostíme ji - odřízneme kousky masa od kostí, malé kousíčky masa, které nám tímto určitě vzniknou, použijeme do fazolového ragů. 6) FAZOLOVÉ RAGŮ: Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, kořenovou zeleninu na kostičky. Vše orestujeme na oleji, přidáme rajský protlak, rozmarýn a sůl. Přidáme fazole a vývar a dusíme asi půl hodiny doměkka (vývar doléváme postupně, podle potřeby). Na konec přidáme petrželku a obrané kachní maso. Povaříme. 7) Na talíř nandáme fazolové ragů a na to dáme kachní maso.