Srbák
30
3
5
Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ji pořádně osolíme a opepříme, pak ji obložíme větvičkami tymiánu a necháme asi hodinu odležet. Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme brusinky a krátce je podusíme. Jablka omyjeme, osušíme, odkrojíme vrchní část se stopkou, odstraníme jádřince a jablka naplníme brusinkami. Kaštany nařízneme, krátce povaříme a ještě horké je oloupeme. Cibuli nakrájíme nahrubo a nasypeme na dno pekáče. Na ni dáme kachnu, kolem rozdělíme kaštany, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi 80 minut. Podléváme jablečným moštem. Pak pekáč odklopíme, přidáme naplněná jablka a kachnu dopečeme. Podáváme s knedlíkem.