Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená kachna s kaštany a červeným zelím

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachnu osolíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky a na prsou kachnu obložíme. Pak ji vložíme do pekáče, rozehřejeme polovinu sádla a kachnu jím polijeme. Pečeme ji do změknutí, občas ji podléváme směsí vína, vody, sádla a výpeku. Zvlášť připravujeme zelí. Hlávku zelí nakrájíme na nudličky, jablka nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a vše dohromady dusíme na sádle. Občas promíchme a podlijeme vínem a vodou. Nakonec, když je zelí měkké, přidáme lžíci mouky, osmahneme, zalijeme, osolíme a povaříme. Pečenou kachnu obložíme vařenými kaštany a podáváme se zelím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!